top of page
Mooie woorden van mijn proeflezers!
Severine was één van mijn proeflezers. Zij schreef een boek over veerkracht. Je kan haar vinden op Facebook en Instagram. Het was voor mij geweldig om deze feedback te krijgen van iemand met heel veel kennis van zake!
D6DDE44A-2350-4973-B53D-686735FC0AFA_4_5005_c.jpeg
Dag Karen, 
Wat een fijn boek! Mooie tekst. Voor mij ontbreekt er inhoudelijk niets. Je beschrijft:
-de karaktereigenschappen van iemand die meer kans heeft om energie te verliezen door zichzelf weg te cijferen en over zijn grenzen te gaan.
-het proces van uitgeblust geraken
-het toch blijven proberen en de strijd
-de nood aan rust, ook na leuke dingen
-en het belang van zelfkennis, zelfzorg en tijd maken voor leuke dingen en rust.
De vraagjes voor de kinderen zijn zeer interessant!

 
Séverine Van De Voorde (Dokter in de Psychologie, klinisch psycholoog, zaakvoerder Diabolo, HSP professional, erkend stress en burn-out coach, freelance loopbaancoach, auteur van diverse boeken waaronder www.vanstressnaarveerkracht.be 
Hoi Karen, 
Ten eerste: heel mooi initiatief! Wat fijn dat je je richt op de allerkleinsten om al meteen de onderwerpen HSP en burn-out bespreekbaar te maken. En dat hoeft naar mening niet met die woorden (lijkt me best zwaar als kind en als ouder), maar eerder wat als kind of als ouder kan opvallen. Dus je titel en de manier waarop je de thema's uitbeeldt vind ik heel sterk. 

 

Dank je wel, dat je met een kritische blik mijn boekje vooraf al eens wilde lezen Mirthe!
Beluister zeker de podcast van de Koesterfabriek!
Katrien Vergauwen, directie Fluxusacademie
Hallo Karen,
Ik heb mezelf deze voormiddag even het plezier gedaan om je boekje rustig en aandachtig door te nemen.
Waw, Karen, knap gedaan!
-de combinatie van een verhaal, met sprekende prenten en reflectievragen spreken aan!
-De 'zachtheid' van de tekeningen scheppen een mooie sfeer.
-Het werk straalt je hart voor dit onderwerp en voor kinderen tout court uit, je bezorgdheid om ons samen leven en de (on)haalbaarheid van de rat race en verwachtingen.
Ook een dikke dank je wel aan Danielle, Tinne, Hoogsensitief Nederland, Anky, Elke, Katrien, Myrthe, Bieke, Severine, Ward, Noor, Erik... en nog zovele anderen om bij het uitwerken van het boek zoveel waardevolle tips te geven!
Pats! BOEM! en plots stond ik stil... in de media
Toen ik plots thuis kwam te zitten, rees het idee om een prentenboek te maken rond burn-out. Toen ik weer eens wakker lag 's nachts, popte er een verhaal op in mijn hoofd... een verhaal over een stoomtreintje. Ik stond op en typte tot 's middags aan één stuk door. Ik voelde... hier moest ik iets mee doen. Ik merkte namelijk dat veel mensen die in een burn-out terecht kwamen, eenzelfde traject aflegden. Met andere klemtonen, maar toch...

Ik schreef me in in een schrijfcursus van Aag Vernelen. Ik was hier eigenlijk fysiek helemaal niet toe in staat. Het vroeg enorm veel van mijn lichaam en tegelijkertijd bruiste ik ook weer even van energie. Dit waren 3 zalig - warme, leerrijke dagen.

Het einde van mijn boek? Daar was ik nog lang niet! Pas na 3 jaar kon ik ongeveer een einde verzinnen, maar toch... Het boek kreeg nog verschillende gedaante verwisselingen doorheen de volgende jaren. Ook aan de tekst werd nog grondig geschroefd.

Nu is hij er en zou ik hem zo graag met zo veel mogelijk mensen delen! Ik hoop dat ik veel mensen kan ondersteunen in deze pittige transformatie van rups naar vlinder! Ja, dat is eigenlijk wat je nu aan het doormaken bent.
Recensies waar ik het warm van krijg...
Hé Karen, supergoed, je boek! Echt! Eindelijk de tijd genomen om er rustig bij te gaan zitten. Heel goed verwoord, duidelijk en voor mij soms ook heel herkenbaar, dus... ik pas de tip en tricks zeker toe! Zo schoon die kleine tekeningetjes. Ook alle details in je verhaal, knap!! Meest fan ben ik van de leeuw, die kleuren en de dierenwolkjes, super!!!! Die kapstok hadden we thuis ook, zalig! Die deed mij glimlachen.
juf Els L, kleuterleerkracht en mama 
En het is de moeite! Ik genoot met volle teugen! Herkenbaar, prachtige tekst en mooie tekeningen!
De educatieve suggesties ook een meerwaarde! 
Elke C, leerkracht 6e leerjaar
Zo mooi, zo confronterend en meer dan de moeite waard om 't boekje aan te schaffen.
Samira C, kleuterjuf en mama
Christine, lieve & bezorgde oma
Karen,
heel mooi en waardevol boek. Alles klopt 100%. Het wordt een cadeau voor onze kleinkinderen. 
Dag Karen,
Mijn man las het boek en vond het mooi en herkenbaar. Hij zit zelf in een burn-out, werd er zelfs emotioneel van. 

Vandaag liet ik je boekje lezen aan mijn vriendin, ze is coach. Ze vond het heel goed in elkaar steken en de metaforen vond ze ook goed gevonden. Dat met het roodborstje ook. 
I. P.
Hey Karen. Het boek is heel erg knap en ook wel herkenbaar.... Mijn zorg collega die heel veel werkt rond het socio emotionele is ook fan van je boek. We zouden er graag nog 1 extra aankopen voor de school.
Nele K, (zorg)leerkracht basisschool
Hoi Karen, 
Ik heb zonet je boekje gelezen. Naast dat ik de tekeningen echt prachtig vind, is het verhaal ook erg mooi verteld. Op een laagdrempelige manier kan je toch vertellen wat je verhaal is. Ik ben zelf nog heel erg jong en toch herken ik mezelf er heel goed in. Ik ben ook degene waarvan iedereen altijd zegt: "Jij bent altijd aan het lachen". Ik krijg dan ook zoveel energie van iedereen te helpen. Daarnaast duw ik dan ook mijn eigen gevoel weg. Zelfs als ik alleen ben, maak ik mezelf wijs dat ik niet mag 'nadenken' over wat ik voel (doordat ik het zelf ook niet helemaal begrijp). Een burn-out zou ik het niet noemen, maar toch wil mijn lichaam me iets vertellen. Daardoor dat ik soms wel eens met de 'schrik' zit om eens in een burn-out te belanden. Zelf speel ik coach bij vrienden die het zwaar hebben en zeg ik die dingen inderdaad, maar zelf luister ik er niet naar.

De tips zijn een hele leuke extra aanvulling en ga ik dan ook zeker gebruiken! Het boek opent je ogen weer even, maar dat is net goed. Beter nu en er bewust van zijn, dan erin terechtkomen en niet weten wat je overkomt.


K.S. Jonge ondernemer die net afgestudeerd is en een al belangrijke functie uitoefent.
bottom of page